Vad gör man med pressarna då man vill avveckla aktiebolag?

 

Vad gör man med pressarna då man vill avveckla aktiebolag?

Då man har fattat beslutet om att lägga ner verksamheten så kan man stå med flera pressar som måste säljas vidare eller på annat sätt tas om hand om. Det är viktigt att man betänker hur man kommer att sköta detta redan innan man rent praktiskt drar igång med att avveckla aktiebolag eftersom det kan bli tidskrävande att göra sig av med maskiner som kanske inte längre är så efterfrågade. Men det finns för det mesta någon som har behov av en maskin för bockning även om den inte tillhör den senaste generationens pressar.

God planering för att avveckla aktiebolag

Med god planering så blir det lättare att avveckla aktiebolag. Hellre än att vänta till sista sekund så kan man ha en strategi för vad som ska göras med maskinerna som man har använts för automatpressning. De som fortfarande kan anses vara moderna är antagligen eftertraktade av andra företag och då gäller det att man kontaktar personer som kan tänkas vilja köpa eller att man annonserar på rätt plats. När man väl kommer överens om att sälja en press så är det förstås viktigt med en tidsplan och att man avtalar om när pressen ska hämtas och vad som händer om den inte plockas upp.

Äldre pressar som inte efterfrågas på marknaden

Om man står med maskiner som har blivit så pass gamla att ingen söker efter dem så behöver inte soptippen vara det enda alternativet. Faktum är att det finns gott om hobbypressare som jobbar med rörbockning på fritiden i källaren. För dessa människor så är väl fungerande verkstadsmaskiner av största intresse och de kan tänka sig att betala en slant för dessa.

Man kanske inte får in samma summa som man hade fått för en nyare press men det är ju bättre att få något än ingenting, och man måste också beakta de kostnader som kommer med att själv göra sig av med maskiner som ska ställas av och skrotas.

Utbildningar kan behöva mer maskiner

För skolor där man lär sig automatpressning och plåtbearbetning så kan äldre maskiner i gott skick vara starkt efterfrågade. Detta särskilt då man vill lära eleverna hantverket och inte bara den nya tekniken. Om man erbjuder maskiner helt gratis mot att skolan kommer och plockar upp den så kan det leda till att man snabbt kan tömma verkstadsgolvet på prylar. Det här är ju också en god gärning då man hjälper nästa generations operatörer att lära sig hantverket med bra maskiner.

Man kan kontakta utbildningar direkt eller välja att annonsera om att man skänker bort vissa utvalda pressar i lämpliga forum. Faktum är att man i relevanta forum online kan finna förfrågningar från privatpersoner som gärna tar över en äldre verkstadsmaskin. I och med att det här är sådant som kan ta lite tid så kan det vara smart att dra igång med annonsering och planering för vad som ska göras med maskinerna redan då man har fattat beslutet om att avveckla aktiebolag.

6 apr 2017